Hoe maak je een cutcontour in 3 stappen

Een cutcontour, ook wel bekend als een snijlijn, is een essentieel onderdeel bij het produceren van gesneden materialen, zoals stickers of vormgesneden graphics. Het is een vectorlijn die aangeeft waar de machine het materiaal moet snijden.

Om een cutcontour te maken, volg je de volgende stappen.

stap1

Stap 1: Open een grafisch softwareprogramma voor vectorillustraties, zoals Adobe Illustrator. Fotobewerkingsprogramma’s zoals Adobe Photoshop zijn niet geschikt voor het maken van een cutcontour, omdat deze geen vectorlijnen kunnen genereren. Zorg ervoor dat je een sluitende lijn maakt in de gewenste vorm zonder vulkleur. Geef de lijn een willekeurige kleur.

 

stap2

Stap 2: Klik op het menu rechtsboven in het venster en selecteer “Color” (Kleur). Als je dit venster niet ziet, activeer het dan via “Window” (Venster) en selecteer “Color” (Kleur). Kies vervolgens voor “Create New Swatch” (Nieuw staal maken). Je kunt ook een nieuwe staal aanmaken via het “Swatches” (Stalen) venster. Als alternatief kun je ook de Probo Steunkleurenbibliotheek downloaden, zodat je altijd de juiste stalen bij de hand hebt.

Stap 3: Er verschijnt een pop-up venster met de titel “New Swatch” (Nieuwe staal). Geef deze de naam “Cutcontour” en kies bij het type voor “Spot Color” (Steunkleur). Klik vervolgens op “OK”. Je kunt zelf de kleur kiezen, maar het kan handig zijn om een kleur te kiezen die afwijkt van het ontwerp, zodat de snijlijn duidelijk zichtbaar is. Vaak wordt hiervoor 100% Magenta gebruikt, maar je kunt elke kleur kiezen. Het belangrijkste is dat we de snijlijn niet meeproduceren tijdens het printen, omdat je de cutcontour aangeeft met een steunkleur.

Door het volgen van deze stappen kun je een cutcontour maken die specifiek aangeeft waar de snijmachine het materiaal moet snijden, waardoor je nauwkeurige en nette gesneden materialen kunt produceren.

 

 

Laat Deprinter je ontwerppaniek oplossen

 

Bij Deprinter begrijpen we dat niet iedereen zich even comfortabel voelt bij het ontwerpen van hun eigen materialen. Geen zorgen, we staan klaar om te helpen! Ons deskundige team is er om je te begeleiden en ondersteunen bij het creëren van een ontwerp dat perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Of je nu inspiratie nodig hebt, specifieke ideeën wilt bespreken of gewoon een helpende hand zoekt, wij zijn er om jouw visie tot leven te brengen. Samen kunnen we iets geweldigs creëren zonder dat je je overweldigd hoeft te voelen. Neem gerust contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen bijstaan in het ontwerpproces.

 

De printer van GeensGraphics

Waarom je voor ons zou willen kiezen

Als vormgevers doen we dat met plezier, maar bovenal helpen we anderen daar graag bij. Je kunt vertrouwen op meer dan 25 jaar aan vak- en productkennis. Samen zorgen we ervoor dat het juiste ontwerp op het juiste product terechtkomt. Voor ons is dit niet alleen goed karma, het zorgt er ook voor dat we een blije en tevreden klant hebben kunnen helpen.

Het maken van de juiste keuze en het behalen van een goed resultaat vereist aandacht en zorg. Laat ons jou helpen om zonder kopzorgen tot het beste resultaat te komen. Bespreek jouw idee met ons, zodat we jou kunnen ondersteunen bij het maken van de juiste keuze. Met onze uitgebreide kennis zorgen we ervoor dat je het mooiste resultaat verkrijgt. Vertrouw op ons om je door elke stap van het proces te begeleiden.

Als je zekerheid wilt, controleren we het graag voor je. Op die manier voorkomen we onverwachte resultaten en fouten in het ontwerp. Hoewel we ons uiterste best doen om alles vlekkeloos te laten verlopen, kan er altijd iets misgaan. In dat geval staan we natuurlijk klaar om het op te lossen. We streven naar langdurige klantenrelaties en hechten veel waarde aan een mooie vormgeving en creatieve concepten.