Opmaak van bestanden met witprint – Maak je ontwerp sprankelend!

 

Bij het kiezen van een witprintoptie kom je in het bestelproces de sectie ‘Plaatsing witte inkt’ tegen. We leggen hieronder uit hoe je je bestanden kunt opmaken voor de verschillende opties:

 1. Plaatsing witte inkt: Volledig opvullen met wit Bij deze optie hoef je geen wit aan te geven in je bestanden. Je levert een full color bestand aan en wij printen een witte laag over het gehele oppervlak, óver of ónder de full color print.

 2. Plaatsing witte inkt: Wit toepassen waar kleur aanwezig is Ook hier hoef je geen wit aan te geven in je bestanden. Je levert een full color bestand aan en automatisch wordt wit geprint waar full color aanwezig is. We raden deze optie vooral aan bij vector-afbeeldingen.

Houd er rekening mee dat afbeeldingen opgebouwd uit pixels (zoals foto’s) een bepaalde transparantie/lichtere pixels hebben in de overgang van full color naar de witte/transparante delen. Over of onder deze lichtere delen wordt wél de volle 100% of 200% wit geprint, waardoor er een zichtbare, harde witte rand rondom je full color delen ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan de randen van een vrijstaande afbeelding of een foto met witte wolken.

 1. Plaatsing witte inkt: Wit aangegeven met steunkleur White Bij deze optie is het belangrijk om elk onderdeel met witprint aan te geven met de steunkleur/spotcolor ‘White’.

Om je op weg te helpen, volgen hier nog een paar handige tips:

 • Maak de steunkleur opvallend, zodat deze zichtbaar is in je ontwerp. Ondanks de opvallende kleur wordt deze kleur door ons systeem wit geprint.
 • Als je ontwerp bestaat uit twee lagen (full color en White) die over elkaar heen vallen, geef dan de bovenste laag het kenmerk ‘Vulling overdrukken’. Zo worden beide lagen herkend door ons printsysteem.
 • Is je full color laag complex? Plaats dan je ‘White’ laag erboven en zet deze op overdruk. Dit heeft geen invloed op de printvolgorde, omdat deze wordt bepaald op basis van de specificaties die je bij het bestellen invoert.

En voilà! Je bent klaar om te gaan met je ontwerp en de sprankelende mogelijkheden van witprint te verkennen. Mocht je nog vragen hebben, staan we altijd voor je klaar om je te assisteren.

  Laat Deprinter je ontwerppaniek oplossen

   

  Bij Deprinter begrijpen we dat niet iedereen zich even comfortabel voelt bij het ontwerpen van hun eigen materialen. Geen zorgen, we staan klaar om te helpen! Ons deskundige team is er om je te begeleiden en ondersteunen bij het creëren van een ontwerp dat perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Of je nu inspiratie nodig hebt, specifieke ideeën wilt bespreken of gewoon een helpende hand zoekt, wij zijn er om jouw visie tot leven te brengen. Samen kunnen we iets geweldigs creëren zonder dat je je overweldigd hoeft te voelen. Neem gerust contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen bijstaan in het ontwerpproces.

   

  De printer van GeensGraphics

  Waarom je voor ons zou willen kiezen

  Als vormgevers doen we dat met plezier, maar bovenal helpen we anderen daar graag bij. Je kunt vertrouwen op meer dan 25 jaar aan vak- en productkennis. Samen zorgen we ervoor dat het juiste ontwerp op het juiste product terechtkomt. Voor ons is dit niet alleen goed karma, het zorgt er ook voor dat we een blije en tevreden klant hebben kunnen helpen.

  Het maken van de juiste keuze en het behalen van een goed resultaat vereist aandacht en zorg. Laat ons jou helpen om zonder kopzorgen tot het beste resultaat te komen. Bespreek jouw idee met ons, zodat we jou kunnen ondersteunen bij het maken van de juiste keuze. Met onze uitgebreide kennis zorgen we ervoor dat je het mooiste resultaat verkrijgt. Vertrouw op ons om je door elke stap van het proces te begeleiden.

  Als je zekerheid wilt, controleren we het graag voor je. Op die manier voorkomen we onverwachte resultaten en fouten in het ontwerp. Hoewel we ons uiterste best doen om alles vlekkeloos te laten verlopen, kan er altijd iets misgaan. In dat geval staan we natuurlijk klaar om het op te lossen. We streven naar langdurige klantenrelaties en hechten veel waarde aan een mooie vormgeving en creatieve concepten.