Zorg voor een goede afloop, van 1 cm.

Afloop voor afwerking in bestanden

Bijna alle afwerkingen bij deprinter.be vereisen een afloop van 1 cm aan elke zijde van het bestand. Je hoeft geen extra ruimte toe te voegen voor zoom of pees.

Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel: template-bestanden, canvasdoeken en drukwerk:

  1. Template-bestanden: Gebruik het template en voeg geen extra afloop toe.

  2. Canvasdoeken: Bij een 18 mm frame is de afloop 30 mm rondom. Bij een 38 mm frame is de afloop 45 mm rondom. Deze afloop is nodig voor de bevestiging van de print op het frame. Een klein gedeelte van ongeveer 1 cm is zichtbaar op de zijkant van het canvasdoek, en de rest bevindt zich aan de achterkant.

  3. Reclameposters, briefpapier, flyers, folders, brochures en visitekaartjes: Voeg een afloop toe van 3 mm rondom. Je kunt gebruik maken van de beschikbare templates.

Houd altijd een veilige marge van 1 cm binnen het afgewerkte formaat aan voor producten die schoon- of contourgesneden worden. Bij speciale afwerkingen, zoals zoom of tunnel, moet je een veilige marge van 2 cm aanhouden. Plaats geen belangrijke beelden, logo’s of teksten binnen deze marge, omdat deze mogelijk verloren kunnen gaan bij het snijden of afwerken van het product. Voor al ons drukwerk en producten van de labellijn geldt een veilige marge van 3 mm. Bij peesdoeken raden we aan om een marge van 3,5 cm aan te houden.

Zorg ervoor dat de afloop geen witte ruimte is, maar laat je kleur of afbeelding doorlopen. De afloop is nodig vanwege kleine toleranties en om witte randen op je print te voorkomen. Uiteraard is een witte print of achtergrond een uitzondering hierop.

Tot slot, lever je bestanden zonder snijtekens aan. Je kunt eventueel onze PDF-voorinstellingen downloaden om ervoor te zorgen dat de exportinstellingen altijd correct zijn.

 

Laat Deprinter je ontwerppaniek oplossen

 

Bij Deprinter begrijpen we dat niet iedereen zich even comfortabel voelt bij het ontwerpen van hun eigen materialen. Geen zorgen, we staan klaar om te helpen! Ons deskundige team is er om je te begeleiden en ondersteunen bij het creëren van een ontwerp dat perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Of je nu inspiratie nodig hebt, specifieke ideeën wilt bespreken of gewoon een helpende hand zoekt, wij zijn er om jouw visie tot leven te brengen. Samen kunnen we iets geweldigs creëren zonder dat je je overweldigd hoeft te voelen. Neem gerust contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen bijstaan in het ontwerpproces.

 

De printer van GeensGraphics

Waarom je voor ons zou willen kiezen

Als vormgevers doen we dat met plezier, maar bovenal helpen we anderen daar graag bij. Je kunt vertrouwen op meer dan 25 jaar aan vak- en productkennis. Samen zorgen we ervoor dat het juiste ontwerp op het juiste product terechtkomt. Voor ons is dit niet alleen goed karma, het zorgt er ook voor dat we een blije en tevreden klant hebben kunnen helpen.

Het maken van de juiste keuze en het behalen van een goed resultaat vereist aandacht en zorg. Laat ons jou helpen om zonder kopzorgen tot het beste resultaat te komen. Bespreek jouw idee met ons, zodat we jou kunnen ondersteunen bij het maken van de juiste keuze. Met onze uitgebreide kennis zorgen we ervoor dat je het mooiste resultaat verkrijgt. Vertrouw op ons om je door elke stap van het proces te begeleiden.

Als je zekerheid wilt, controleren we het graag voor je. Op die manier voorkomen we onverwachte resultaten en fouten in het ontwerp. Hoewel we ons uiterste best doen om alles vlekkeloos te laten verlopen, kan er altijd iets misgaan. In dat geval staan we natuurlijk klaar om het op te lossen. We streven naar langdurige klantenrelaties en hechten veel waarde aan een mooie vormgeving en creatieve concepten.